ΓΑΛΛΙΚΑ

Gallika_Arxiki_2

Γιατί να μάθω Γαλλικά ;

 
  1. Γλώσσα με ζωντανή παρουσία και στις πέντε ηπείρους (160 εκατομμύρια μιλούν ως επίσημη γλώσσα τα γαλλικά).
  2. Πολλά κράτη, παράλληλα με την τοπική τους γλώσσα έχουν και τη Γαλλική ως επίσημη.
  3. Η Γαλλική και η Αγγλική αποτελούν τις δύο γλώσσες εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με αυτές αντιπροσωπεύεται σε παγκόσμια κλίμακα.
  4. Αποτελεί μία από τις 8 παγκόσμια χρησιμοποιούμενες γλώσσες του Internet, (οι άλλες 7 είναι: η Αγγλική, η Ρωσική, η Ισπανική, η Ινδική, η Αραβική, η Ιαπωνική και η Κινεζική).
  5. Πρώτη επίσημη γλώσσα του Ολυμπισμού και των Ταχυδρομείων (2η Αγγλική) και δεύτερη επίσημη (1η Αγγλική) οποιουδήποτε Διεθνούς Οργανισμού (ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Γιατροί του Κόσμου κλπ) υποχρεώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες στελέχη, υπαλλήλους και στρατιωτικούς που βρίσκονται σε διάφορα κέντρα ή σε πρωτεύουσες κρατών να την μαθαίνουν αργά ή γρήγορα!.
  6. Τα κέντρα εργασιών και αποφάσεων της Ε.Ε. βρίσκονται σε γαλλόφωνες περιοχές: Βρυξέλλες, Στρασβούργο, Λουξεμβούργο. Επίσης, στην γαλλόφωνη Ελβετία (Γενεύη, Λοζάννη) βρίσκεται το παγκόσμιο νομισματικό, διπλωματικό, ολυμπιακό και τουριστικό κέντρο. Αυτό σημαίνει πρόσβαση εργασίας σε τομείς: Πολιτικής και Οικονομίας, Νομικής και Διπλωματίας, Εμπορίου και Διαμετακόμισης, Τεχνολογίας και Κατασκευών, Επικοινωνιών και Υπηρεσιών
  7. Είναι μια από τις 5 γλώσσες του Ο.Η.Ε. Οι άλλες είναι: αγγλικά, ισπανικά, κινέζικα και αραβικά.
  8. Οι πολιτιστικές, αρχαιολογικές, εθνολογικές ή γλωσσολογικές έρευνες και μελέτες για λαούς και γλώσσες δυσπρόσιτων ή άγνωστων περιοχών έχουν γίνει, σχεδόν αποκλειστικά, στη Γαλλική, κάτι που την κάνει χρήσιμη σε Εθνολόγους και Γλωσσολόγους.
  9. Γνωρίζοντας γαλλικά, μαθαίνεις πιο εύκολα άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες.


Δείτε τις Επιτυχίες των ΓαλλικώνFooter-2NEW Κέντρο Ξένων Γλωσσών Κόσμος Βέροια, Αγγλικά – Γαλλικά – Γερμανικά – Ιταλικά – Πληροφορική
 

ΕΠΙΘΥΜΙΑ

Στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Κόσμος κατάφερα κάτι που ήθελα από καιρό ! Να μπορώ να μιλήσω και να εκφραστώ στα Γαλλικά ! Χρειάστηκαν και στη δουλειά μου αλλά και στο ταξίδι μου στο Παρίσι !
Νεφέλη, Υπάλληλος σε επιχείρηση Έρευνας Αγοράς.ΟΝΕΙΡΟ

Μου αρέσει η μόδα και το Παρίσι ! Θα μου άρεζε να σχεδιάζω ρούχα στη Γαλλία !
Αναστασία, Μαθήτρια Δ’ Δημοτικού