Ιταλικά

Italika_Arxiki

Γιατί να μάθω Ιταλικά ;


  1. Είναι μια πολύ σημαντική γλώσσα για τους ανθρώπους – ειδικά στη Μεσόγειο – που ασχολούνται με το εμπόριο (2ος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας), τον τουρισμό, την τέχνη (σύμφωνα με την UNESCO, το 60% παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς βρίσκεται στην Ιταλία), την αρχιτεκτονική, τη μουσική (κλασική & μοντέρνα), την τεχνολογία και τη γαστρονομία.
  2. Παγκοσμίως η Ιταλία κατέχει την 7η θέση στο G7 (μία από τις επτά πλουσιότερες οικονομίες στον κόσμο).
  3. Εκτιμάται ότι μόνο στην Αγγλική Γλώσσα, το 60% του Λεξιλογίου προέρχεται άμεσα από τα Λατινικά (Cambridge Encyclopedia of Language, 1987), ενώ άλλο ένα 25% από τα Ελληνικά. Η επιρροή της Ιταλικής στις λεγόμενες λατινογενείς γλώσσες είναι αναμφισβήτητα καθοριστική.
  4. Θεωρείται αποδεδειγμένα ότι είναι από τις ελάχιστες γλώσσες που έχουν καλύτερη φωνητική προσαρμογή “best phonetic fit” (κατά κανόνα κάθε γράμμα της αλφαβήτου αντιστοιχεί σε έναν μοναδικό ήχο) , γι’ αυτό και είναι πιο εύκολο – ειδικά για τα παιδιά – να μάθουν να διαβάζουν και να γράφουν. Αυτό επίσης διευκολύνει και τους μαθητές με δυσλεξία.
  5. Ιταλικά δεν μιλάνε μόνο στην Ιταλία, αλλά σύμφωνα με στοιχεία του U.S. Census Bureau (2000) στην Ελβετία, σε περιοχές της Αφρικής, στα Βαλκάνια, και στη Μάλτα. Οι ομιλητές της Ιταλικής γλώσσας υπολογίζονται σε 125.000.000 παγκοσμίως.
  6. Αν και η Ιταλική Γλώσσα έχει εισαχθεί κανονικά στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τα τελευταία 3 χρόνια, μέσα σε μία μόνο χρονιά (2009-2010) τριπλασίασε το μαθητικό δυναμικό της Α’ Γυμνασίου (στοιχεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιταλικής Γλώσσας & Φιλολογίας).
  7. Αλλά και πολλοί Έλληνες φοιτητές, τέλος, επιλέγουν την Ιταλία για να σπουδάσουν επωφελούμενοι της ποιότητας που προσφέρουν τα Ιταλικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και την επιλέγουν για μεταπτυχιακές σπουδές καθώς και για υποτροφίες ERASMUS (4ος ευρωπαϊκός προορισμός ).


Δείτε τις Επιτυχίες των Ιταλικών
Footer-2NEW Κέντρα Ξένων Γλωσσών Κόσμος Βέροια, Αγγλικά – Γαλλικά – Γερμανικά – Ιταλικά – Πληροφορική
 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Η οικογενειακή επιχείρηση με τα είδη ρουχισμού και αξεσουάρ από φίρμες της Ιταλίας πρόσταζε να μάθω Ιταλικά. Στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Κόσμος ήταν πανεύκολο !
Μάριος Π., Νέος ΕπιχειρηματίαςΤΑΞΙΔΙ

Μου αρέσει να ταξιδεύω και να επικοινωνώ με όσους πιο πολλούς ανθρώπους μπορώ. Το Κ.Ξ.Γ. Κόσμος με βοήθησε ώστε να κάνω την επιθυμία μου πραγματικότητα. Οι άνθρωποι που γνώρισα στη Σικελία θα μείνουν στην καρδιά μου.
Ηρακλής, Ιδιωτικός Υπάλληλος